Κυριακή 8 Ιουνίου 2014

5ος όμιλος στο Μουντιάλ


Ελβετία
Σην 10η παρουσία της σε Μουντιάλ η εθνική ομάδα της Ελβετίας θα προσπαθήσει να φτάσει τουλάχιστον στα ημιτελικά που αποτελούν άλλωστε και την καλύτερη της θέση έως τώρα. Οι Ελβετοί διαθέτουν μια ομάδα με πολύ ταλέντο που κατάφερε να προκριθεί στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου χωρίς να γνωρίσει την ήττα και έχοντας επτά νίκες και τρεις ισοπαλίες. Μεγάλο ατού των Ελβετών στην παρουσία της στα τελικά της Βραζιλίας και το γεγονός ότι στον πάγκο της ομάδας βρίσκεται ο Ότμαρ Χίτσφελντ. "Κλειδί" και ο όμιλος στον οποίο μετέχει και θεωρείται τουλάχιστον βατός μην έχοντας να φοβηθεί κανέναν άλλο αντίπαλο.



Οι 23 που επέλεξε ο Ότμαρ Χίτσφελντ είναι οι εξής :

Τερματοφύλακες
Ντιέγκο Μπενάλιο, Γιαν Ζόμερ, Ρόμαν Μπιρκι 
Αμυντικοί
Στέφαν Λίχτσταϊνερ, Ρέτο Τσίγκλερ, Φίλιπ Σεντέρος, Στιβ βον Μπέργκεν, Μίχαελ Λανγκ,
Ρικάρντο Ροντρίγκες, Γιοάν Τζουρού, Φαμπιάν Σερ
Μέσοι
Τρανκουίλο Μπαρνέτα, Γκιοκχάν Ινλέρ, Γκρανίτ Τζάκα, Βάλον Μπεχράμι, Βάλεντιν Στόκερ,
Μπλερίμ Τζεμαϊλί, Ζέλσον Φερνάντες, Τζέρνταν Σατσίρι
Επιθετικοί
Χάρις Σεφέροβιτς, Μάριο Γκαβράνοβιτς, Αντμίρ Μεχμέντι, Γιόσιπ Ντρμιτς

Εκουαδόρ
Το Εκουαδόρ θα πάρει για 3η φορά μέρος σε Παγκόσμιο Κύπελλο έχοντας δώσει το παρών σε τρεις από τις τέσσερις τελευταίες διοργανώσεις και απουσιάζοντας μόνο από το Μουντιάλ του 2010 στη Νότιο Αφρική. Η ομάδα του Εκουαδόρ, που έχει καταφέρει μάλιστα στις δυο προηγούμενες παρουσίες της να φτάσει και στους 16 στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006, θέλει να φτάσει όσο πιο μακριά μπορεί στην συγκεκριμένη διοργάνωση. Το Εκουαδόρ πήρε την απευθείας πρόκριση στο Μουντιάλ αφήνοντας εκτός την Ουρουγουάη στο CONMEBOL  έχοντας επτά νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και πέντε ήττες σε 16 παιχνίδια  δείχνοντας ότι είναι αρκετά καλή ομάδα.


 

H 23άδα του Εκουαδόρ είναι η ακόλουθη :

Τερματοφύλακες
Μάξιμο Μπανγκέρα, Αντριάν Μπόνε, Αλεσάντερ Ντομίνγκες
Αμυντικοί
Γκαμπριέλ Ατσιλιέρ, Όσκαρ Μπαγκί, Χόρχε Γουάγουα, Βάλτερ Αγιοβί, Φρίκσον Εράσο, 
Χουάν Κάρλος Παρέδες 
Μέσοι
Σεγούντο Καστίγιο, Κάρλος Γρουέσο, Ρενάτο Ιμπάρα, Φιντέλ Μαρτίνες, Κριστιάν Νομπόα, 
Λουίς Σαριτάμα, Αντόνιο Βαλένσια, Χοάο Ρόχας, Χέφερσον Μοντέρο, Έντισον Μέντες, Μάικλ Αρόγιο 
Επιθετικοί
Χάιμε Αγιοβί, Φελίπε Καισέδο, Ενέρ Βαλένσια 

Γαλλία
Η Γαλλία συγκαταλέγεται μέσα στα φαβορί για μία ακόμα μεγάλη ποδοσφαιρική διοργάνωση, με το συγκεκριμένο τίτλο να τον έχει κατακτήσει με το σπαθί της μετά τους θριάμβους το 1998 και το 2000 (πρωταθλήτρια κόσμου και Ευρώπης αντίστοιχα) αλλά και την παρουσία της ως φιναλίστ στο Μουντιάλ του 2006. Έκτοτε βέβαια έχουν ακολουθήσει απογοητευτικές εμφανίσεις αφού δεν κέρδισε ούτε ένα ματς στο EURO 2008 και στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010. Μην ξεχνάμε ότι για να φτάσει στη Βραζιλία χρειάστηκε να δεινοπαθήσει στον δεύτερο αγώνα, για να ανατρέψει το 2-0 εις βάρος της που είχε πετύχει η Ουκρανία στον πρώτο αγώνα, στον οποίο επικράτησε 3-0. Μεγάλη απουσία της τελευταίας στιγμής φαίνεται να αποτελεί ο Frank Ribery, αφού παρ'όλο που αποτελεί μέρος της γαλλικής αποστολής δεν φαίνεται να έχει ξεπεράσει 100% το τραυματισμό του .


Οι 23 "πετινοί" που έχει επιλέξει ο Didier Deschamps είναι οι :
Τερματοφύλακες
Ουγκό Λορίς, Μικαέλ Λαντρό, Στεφάν Ρουφιέ
Αμυντικοί
Ραφαέλ Βαράν, Μαμαντού Σακό, Ματιέ Ντεμπουσί, Λοράν Κοσιελνί, Μπακαρί Σανιά, Λουκάς Ντιν, 
Ελιακίμ Μανγκαλά, Πατρίς Εβρά
Μέσοι
Γιοάν Καμπάγ, Μπλεζ Ματουιντί, Πολ Πογκμπά, Μουσά Σισοκό, Κλεμέν Γκρενιέ, Ριό Μαβουμπά, Ματιέ Βαλμπουενά, Φρανκ Ριμπερί, Αντουάν Γκριεζμάν
Επιθετικοί
Καρίμ Μπενζεμά, Ολιβιέ Ζιρού, Λοΐκ Ρεμί 

Ονδούρα
Για δεύτερη συνεχόμενη φορά και τρίτη συνολικά στην ιστορία της η Ονδούρα θα παρευρεθεί στην τελική φάση του Μουντιάλ. Η ομάδα της Ονδούρας πέρασε κατακτώντας την 3η θέση στην κατηγορία CONCAF. Με τους περισσότερους παίκτες να βρίσκονται στην καλύτερή τους ηλικία στοχεύει στο να περάσει για πρώτη φορά στην επόμενη φάση. Η κλήρωση της αφήνει ανοικτό το περιθώριο της πρόκρισης αφού με εξαίρεση τη Γαλλία δεν υπάρχει άλλο φαβορί. Όλα θα κριθούν στον αγώνα της δεύτερης αγωνιστικής με το Εκουαδόρ.


Η αποστολή της Ονδούρας για το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι :
Τερματοφύλακες
Νοέλ Βαγιαδάρες, Ντόνιος Εσκομπέρ, Λουίς Λόπες
Αμυντικοί
Μπράιαν Μπεκέλες, Εμίλιο Ισαγκίρε, Χουάν Κάρλος Γκαρσία, Μέινορ Φιγκερόα, Βίκτορ Μπερνάρντες,  Όσμαν Τσάβες, Χουάν Πάμπλο Μόντες
Μέσοι
Άρνολντ Περάλτα, Λουίς Γκαρίδο, Ρόχερ Εσπινόσα, Χόρχε Κλάρος, Γουίλσον Παλάσιος, 
Όσκαρ Γκαρσία, Άντι Ναχάρ, Μάριο Μαρτίνες, Μάρβιν Τσάβες
Επιθετικοί
Τζέρι Μπένγκτσον, Τζέρι Παλάσιος, Κάρλο Κόστλι, Ρόνι Μαρτίνες

Σχόλια και προβλέψεις για τον όμιλο :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου