Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Το champions league κάνει "come back" !


Αδιαμφισβήτητα ένα από τα πιο δυνατά, μην πω το πιο δυνατό, ζευγάρια που έβγαλε η κληρωτίδα για την φάση των 16 στις 16 Δεκεμβρίου ήταν αυτό της Manchester City - Barcelona. Από τη μια μεριά έχουμε την Barcelona την καλύτερη ομάδα παγκοσμίως την τελευταία 10ετία και από την άλλη την πολύ μάχιμη και παραγωγική Manchester City. 


Μεγάλος Απών : Ο τραυματίας Sergio kun Aguero. Είναι εμφανή τα αποτελέσματα της απουσίας του στο σκοράρισμα των "Πολιτών" τον τελευταίο μήνα. Είναι ένα ματς που θα χρειαζόταν αναμφισβήτητα στον Pelegrini για την ομπροσθοφυλακή της ομάδας του.

Παίχτες-Κλειδιά : Από την μεριά της City ο Yaya Toure που μετά κιόλας από μεσοβδόμαδα δημοσιεύματα που εξέφρασε την επιθυμία του να μην αγωνιστεί λόγω των αναμνήσεων του από την παλιά του ομάδα, πρέπει να καταφέρει να βάλει το αγωνιστικό κομμάτι πάνω από συναισθηματισμούς. Από την μεριά της Barcelona ποιος άλλος ... ο Leo Messi που μετά τα 2 γκολ του στο 6-0 επί της Rayo Vallecano περιμένουμε να δώσει τις λύσεις που θέλει ο Tata για την ομάδα του.

Προϊστορία : Ουσιαστικά θα μπορούσαμε να πούμε ότι σήμερα γράφεται η ιστορία για τον συγκεκριμένο αγώνα αφού οι 2 ομάδες έχουν αναμετρηθεί 6 φορές σε φιλικά με 3 νίκες για την κάθε μια.

Πιθανές 11άδες : 
Manchester City : Hart, Kompany, Kolarov, Clichy, Demichelis, Fernandinho, Navas, Silva, Toure, Negredo, Dzeko                   Tactic:   (4-4-1-1)
Barcelona : Valdes, Pique, Mascherano, Alba, Dani Alves, Xavi, Iniesta, Busquets, Fabregas, Alexis, Messi 
                            Tactic:    (4-3-3)

Το ξεκάθαρο φαβορί σε αυτή την αναμέτρηση μεταξύ Bayer Leverkuzen και Paris Saint-Germaine είναι οι Παριζιάνοι. Η Bayer Leverkusen βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη δεύτερη θέση της γερμανικής Bundesliga κάτω από την Bayer Munich έχει κάνει μια αρκετή καλή πορεία και στην Ευρώπη άλλα οι περσινοί πρωταθλητές και νυν πρωτοπόροι Γαλλίας είναι σε τρομερή φόρμα και αναμένεται να τελειώσει για τους σημερινούς γηπεδούχους εδώ το Ευρωπαϊκό τους όνειρο. 

Μεγάλος Απών : Ο τραυματίας Cavani. Αναμφίβολα ένα μεγάλο χαρτί στα χέρια του Blanc που δεν θα μπορέσει να το αξιοποιήσει στον σημερινό αγώνα. 

Παίχτες-Κλειδιά : Στο στρατόπεδο των Γάλλων έχουμε πολλούς πρωταγώνιστες με τον Zlatan Ibrahimovic που βρίσκεται σε δαιμονιώδη φόρμα ενώ πάντα συνεχίζει και προκαλεί με τις "εριστικές" δηλώσεις του και τον νεο-αποκτειθέντα Johan Cabaye να ξεχωρίζουν. Από την μεριά των Γερμανών έχουμε τους αξιόλογους Rolfes και Kiessling που βρίσκονται σε πολύ κατάσταση που μπορούν να δημιουργήσουν μεγάλο πρόβλημα στην αντίπαλη ομάδα.

Προϊστορία : Οι δύο ομάδες δεν έχουν αναμετρηθεί ποτέ στο παρελθόν ωστόσο αξίζει να σημειώσουμε τα εξής στοιχεία. H Bayer Leverkusen κόντρα σε γαλλικές ομάδες έχει δώσει 11 ματς στα οποία τα 5 έχει κερδίσει στα 3 έχει ηττηθεί ενώ στα άλλα 3 μοιράστηκε τον βαθμό της ισοπαλίας. Αντίθετα η ομάδα του Παρισιού στους 11 αγώνες με γερμανικές ομάδες μετράει 6 νίκες 3 ήττες και 2 ισοπαλίες. 

Πιθανές 11άδες : 
Bayer Leverkusen : Leno, Spahic, Hilbert, Guardado, Toprak, Heung-Min Son, Rolfes, Bender, Kiessling, Sam, Castro                          Tactic:   (4-3-3)
Paris Saint-Germain : Sirigu, Silva, Alex, Maxwell, van der Weil, Motta, Matuidi, Verratti, Ibrahimovic, Lavezzi, Moura            Tactic:    (4-3-3)


Το ίδιο ζευγάρι είχε βγει και πέρυσι στη φάση των 16 με την Bayer να παίρνει την πρόκριση με συνολικό σκορ 3-3 αφού είχε κερδίσει στο Λονδίνο τους κανονιέρηδες με σκορ 1-3 και έχασε μέσα στη Γερμανία με σκορ 0-2. Φέτος λοιπόν έχουμε και τις 2 ομάδες να είναι σαφώς πιο ενισχυμένες με τους Λονδρέζους να φέρνουν τον Ozil από τη Real ενώ η Bayer τον Mario Gοtze καθώς και τον Pepe Guardiola για προπονητή της ομάδας του Μονάχου. 

Μεγάλος Απών : Είναι γνωστοί οι συνεχής τραυματισμοί των παικτών της Arsenal όπως αυτή των Ramsey και Walcot όμως ο μεγάλος απών της αναμέτρησης είναι ο Frank Ribery που δεν θα καταφέρει λόγω του τραυματισμού του να αγωνιστεί στο αυριανό ματς.

Παίχτες-Κλειδιά : Από την πλευρά της Arsenal το μεγάλο όνομα είναι αυτό του Ozil και από αυτόν υπάρχουν οι μεγαλύτερες απαιτήσεις καθώς δεν είναι λίγα τα κακεντρεχή σχόλια του στυλ " Πολύ light ο Ozil για την Αγγλία". Από την μεριά της Bayer εν τη απουσία όπως είπαμε του Ribery σημαντικοί παίκτες είναι οι Robben, Muller και Gotze

Προϊστορία : Σε 6 μεταξύ τους αγώνες για τον συγκεκριμένο θεσμό έχουμε 3 νίκες για την Bayer Munich 2 νίκες για την Arsenal ενώ 1 παιχνίδι έχει λήξει ισόπαλο. 

 Πιθανές 11άδες : 
Arsenal : Scezny, Sagna, Mertesacker, Konscienly, Gibbs, Flamini, Whilshere, Chamberlain/Rosicky, Ozil, Cazorla, Giroud             Tactic:   (4-2-3-1)
Bayer Munich : Noyer, Alaba, Dante, Boateng, Rafinha, Lahm, Alacantara, Kross, Robben, Gotze, Muller                                       Tactic:   (4-1-4-1)


Μέχρι το Δεκέμβρη η Milan δεν έπειθε με την εικόνα της μάλιστα φαίνεται κιόλας απ' το ότι βρίσκεται χαμηλά στη βαθμολογία της Serie A και την πρόκριση της στους 16 δυσκολεύτηκε πολύ για να την αποκτήσει, όποτε δεν θα έδινα μεγάλες πιθανότητες για τη συνέχεια στο ευρωπαϊκό της ταξίδι. Όμως αναλαμβάνοντας χρέη προπονητή ο Seedorf φαίνεται να έχει περάσει στην Milan την διάθεση και την όρεξη σε κάθε ματς να διεκδικεί το καλύτερο. Από την άλλη μεριά ο Simeone αρχιτέκτονας της ομάδας που κοντράρει στα ίσα τις 2 μεγάλες ομάδες στο ισπανικό πρωτάθλημα έχει καταφέρει να πρωταγωνιστεί και στο θεσμό του champions league περνώντας από τον όμιλο της δια περιπάτου με 5 νίκες και 1 ισοπαλία. Σημαντική ήταν η ενίσχυση της Athletico με την προσθήκη του Diego.

Μεγάλος Απών : Οι El Shaarawy και Robinho αποτελούν μεγάλες απώλειες λόγω τραυματισμών για την Milan ενώ θα είναι απόντες και οι τιμωρημένοι λόγω καρτών Muntari και Montolivo.

Παίχτες-Κλειδιά : Έχουμε 2 πρωταγωνιστές για κάθε ομάδα από την πλευρά της Milan Kaka και Balotelli που είναι ικανοί σε κάθε ματς για το καλύτερο και για το χειρότερο και από μεριάς Athletico έχουμε τους Diego Costa και Villa.

Προϊστορία : Οι 2 ομάδες δεν έχουν αγωνιστεί μεταξύ τους όμως αξίζει να αναφέρουμε ότι η Milan κόντρα σε ισπανικές ομάδες μετράει σε 53 αγώνες 18 νίκες 22 ήττες και 13 ματς να έχουν λήξει ισόπαλα αντίθετα η Athletico σε 19 αγώνες κόντρα σε ιταλικές ομάδες μετράει 10 νίκες 2 ισοπαλίες και 7 ήττες.

 Πιθανές 11άδες : 
Milan : Abbiati, De Sciglio, Rami, Mexes, Emanuelson, Essien, De Jong, Poli, Pazzini, Taarabt, Balotelli 

Tactic:   (4-2-3-1)

Athletico Madrid : Courtois, Godin, Miranda, Juanfran, Insua, Koke, Arda, Mario Suarez, 
Gabi, Villa, Diego Costa.
Tactic:   (4-4-2)
  showman

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου