Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Το Champions League κάνει "come back" (part 2)


Έφτασε λοιπόν η μέρα για την ελληνική συμμετοχή με τον Ολυμπιακό να ρίχνεται στην μάχη κόντρα στην Manchester United. Θα μπορούσε να χαρακτηρίστει η αναμέτρηση αυτή ως "οι τυφλοί με τους μονόφθαλμους". Αυτοί οι χαρακτηρισμοί δίνονται για τις δυο ομάδες γιατί από την μια ο Ολυμπιακός μετά την αποχώρηση του Μήτρογλου κατά την περίοδο των χειμερινών μεταγραφών δεν έχει κάτι ιδιαίτερο να μας δείξει από την άλλη μεριά η United βρίσκεται στην πιο άσχημη σεζόν της των τελευταίων χρόνων με τον Moyes να βλέπει την πόρτα της εξόδου αν συνεχίσει η ομάδα του αυτή την πορεία.


Μεγάλος Απών : Καμία απουσία για τις δυο ομάδες όλοι παίζουν και δεν υπάρχει κάποια τιμωρία από αποβολές είτε από συμπλήρωση καρτών.

Παίχτες-Κλειδιά : Από τη μεριά του Ολυμπιακού το φίδι από την τρύπα περιμένουμε να το βγάλει ο Saviola ενώ για τους "κόκκινους διάβολους" παίκτες κλειδιά θα είναι οι Van Persie και Rooney.

Προϊστορία : Η προϊστορία λέει ξεκάθαρα United αφού οι 2 ομάδες έχουν δώσει μεταξύ τους 4 αναμετρήσεις στις οποίες η ομάδα των Πειραιωτών έχει γνωρίσει την ήττα. Γενικά όμως ο Ολυμπιακός δεν έχει καλή παράδοση με αγγλικές ομάδες καθώς στα 26 παιχνίδια που έχει δώσει έχει κερδίσει μόλις τα 5 στα 3 έχει έρθει ισόπαλος ενώ στα υπόλοιπα 18 έχει γνωρίσει την ήττα. Αντίθετα η ομάδα των διαβόλων στα 14 παιχνίδια με ελληνικές μετράει 10 νίκες 2 ισοπαλίες και 2 ήττες.

Πιθανές 11άδες : 
Olympiacos : Roberto, Holebas, Manolas, Marcano, Salino, Maniatis, Ndinga, Perez, Saviola/Campbell, Dominguez, Olaitan      Tactic (4-2-3-1)
Manchester United : De Gea, Rafael, Evra, Ferdinand, Vidic, Carrick, Valencia, Fellaini, Januzai, Rooney, van Persie                        Tactic (4-2-3-1)


Αρκετά αποδυναμωμένη η Dortmund με τις απουσίες που έχει στην άμυνα που της στοίχησαν από τον πρώτο μόλις γύρο την διεκδίκηση του τίτλου μάλιστα κινδυνεύει να μείνει έξω από την τετράδα της bundesliga που οδηγεί στο champions league, το Σάββατο ηττήθηκε μάλιστα 3-0 από την ομάδα του Αμβούργου που βρίσκεται στην 16η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Στην άλλη πλευρά η ομάδα της Zenit έχει καιρό να κάνει επίσημο παιχνίδι και πιο συγκεκριμένα από τον τελευταίο αγώνα για την φάση των ομίλων με την Austria Wienna.

Μεγάλος Απών : Οι απουσίες είναι από μεριάς Dotmund με την άμυνά της να είναι αυτή που έχει πληγεί με τις απουσίες των Hoomels και Subotic κατά κύριο λόγο.

Παίχτες-Κλειδιά : Οι παίκτες κλειδιά για τις 2 ομάδες είναι για την ομάδα της Αγίας Πετρούπολης ο βραζιλιάνος Hulk ενώ για τους Γερμανούς περιμένουμε πολλά πράγματα από τον Marko Reus.

Προϊστορία : Μεταξύ των 2 ομάδων δεν υπάρχει προϊστορία ενδιαφέρον παρατηρείται στα παρακάτω στατιστικά. Η Zenit με γερμανικές ομάδες έχει αναμετρηθεί 12 φορές έχει 4 νίκες 3 ισοπαλίες και 5 ήττες ενώ η ομάδα της Βεστφαλίας σε 4 αγώνες με ρώσικες ομάδες έχει 3 νίκες και 1 ισοπαλία

Πιθανές 11άδες : 
Zenit : Lodigin, Criscito, Lombaerts, Hubocan, Smolnikov, Hulk, Shatov Fayzulin, Witsel Tymoschuk, Rondon                                                  Tactics (4-2-3-1)
Dortmund : Weidenrfeller, Friedrich, Papastathopoulos, Piszczek, Schmelzer, Kehl, Hoffman, Mkhitaryan, Reus, Sahin, Lewadofski                     Tactics (4-2-3-1)


 Οι πρωτοπόρες του τουρκικού και αγγλικού πρωταθλήματος θα έχουν την τύχη να αναμετρηθούν μεταξύ τους. Σε αυτό το ζευγάρι έχουμε την συνάντηση του Didier Drogba με την ομάδα που τον ανέδειξε και με την οποία έζησε πολλές συγκινήσεις και σημαντικές διακρίσεις με πιο σημαντική αυτή της κατάκτησης του champions league με την ομάδα της Chelsea το 2012 καθώς επίσης και με τον παλιό του προπονητή Jose Mourinho.

Μεγάλος Απών : Δεν υπάρχει κάποιο μέλος των δυο ομάδων που θα λείπει αξίζει απλά να αναφέρουμε τους τραυματίες van Ginkel για Chelsea και Aydin Gilmaz για την Galasaray 

Παίχτες-Κλειδιά : Έχουμε πολλά ονόματα που θα μπορούσαν να ξεχωρίσουν σε αυτό το ματς. Πιο συγκεκριμένα από τον τουρκικό σύλλογο τους Sneijder και Drogba ενώ από τους Λονδρέζους έχουμε τους Hazard, Oscar και Torres.

Προϊστορία : Οι 2 ομάδες έχουν αναμετρηθεί 2 φορές την περίοδο 1999 στην φάση των ομίλων του champions league με την ομάδα της Chelsea να νικάει και στα 2 ματς με 0-5 εκτός και 1-0 εντός. Γενικά όμως η ομάδα της Galatasaray έχει 19 παιχνίδια με αγγλικές ομάδες στα οποία έχει κερδίσει μόλις τα 3 έχει χάσει τα 9 ενώ ισόπαλα έχουν λήξει τα υπόλοιπα 7 αντίθετα η Chelsea σε 8 επίσημα ματς με τούρκικες ομάδες μετράει 5 νίκες και 3 ήττες ενώ ισόπαλο δεν έχει έρθει καμία αναμέτρηση.

Πιθανές 11άδες : 
Galatasaray : Muslera, Melo, Gulselam, Inan, Telles, Balta, Kaya, Sari, Sneijder, Drogba , Burak Yilmaz                                                         Tactics (4-3-1-2)
Chelsea : Cech, Ivanovic, David Luiz, Terry, Azpilicueta, Lampard, Oscar, Hazard, Willian, Matic, Eto' o/Torres                                             Tactics (4-2-3-1)


Θεωρητικά το πιο προβλέψιμο ζευγάρι για το θέμα πρόκρισης στους 16. Η Real Madrid που πλέον προηγείται στο ισπανικό πρωτάθλημα καθώς εκμεταλεύτηκε τις γκέλες των Barcelona και Athletico Madrid το σαββατοκύριακο που μας πέρασε θέλει να καθαρίσει από νωρίς το ζήτημα πρόκρισής της στους 8 του θεσμού νικώντας την Schalke μέσα στην Γερμανία.

Μεγάλος Απών : Ο Sami Khedira θα είναι ο βασικός απών από το ματς αν και με το βάθος του πάγκου της Real δεν θα δυσκολευτεί να βρει αντικαταστάτη.

Παίχτες-Κλειδιά : Από την ομάδα της Schalke έχουμε να ξεχωρίζει ο Julian Draxler και να ακολουθεί ο Kevin-Prince Boateng ενώ για την ομάδα της Real δεν ξέρεις ποιον να πρωτο-διαλέξεις Ronaldo, Bale, Benzema, di Maria κλπ.

Προϊστορία : Οι 2 ομάδες δεν έχουν συναντηθεί μεταξύ τους σε επίσημα παιχνίδια όμως σημαντικά στατιστικά στοιχεία είναι ότι η Schalke με ισπανικές ομάδες έχει αναμετρηθεί 23 φορές με τις οποίες μετράει 7 νίκες 7 ισοπαλίες και 9 ήττες ενώ η Real Madrid με γερμανικές μετράει σε 52 αγώνες 22 νίκες 20 ήττες και 10 ισοπαλίες.

Πιθανές 11άδες : 
Schalke : Hildebran, Howedes, Uchida, Fuchs, Matip, Meyer, Boateng, Draxler, Neustadter, Farfan, Szalai                                              Tactics (4-4-2)
Real Madrid : Casillas, Pepe, Marcelo, Arbeloa, Ramos, di Maria, Alonso, Modric, Bale, Ronaldo, Benzema                                    Tactics (4-3-3)


showman


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου