Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

Η κυκλοθυμική Μπάρσα χρειάζεται ανανέωση.


Αλλη μια κακή εμφάνιση χτες απο την ομάδα,η οποία έφερε και την ήττα. Μια ήττα με την οποία βρίσκεσε σε δύσκολη θέση για την κατάκτηση του πρωταθλήματος μιας και η Ρεαλ Μαδρίτης δείχνει να βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Να το πω και αλλιώς πιστεύω οτι πιο πολλές πιθανότητες έχει η Μπάρσα να ξανακάνει γκέλα παρά η Ρεαλ. Πίστευα οτι μετά τη νίκη στο Manchester θα ξεκινούσε κάτι καινούργιο. Αλλά δυστυχώς ήρθαν δυο ήττες.Με Σοσιεδαδ εκτός και χθες με Βαγιαδολίδ εκτός.Τις ελπίδες για το κάτι καινούργιο μου τις έδωσαν οι παίκτες με την συγκέντρωση και σοβαρότητα που είχαν στο Manchester,κάνοντας την City των δισεκατομμυρίων με σπουδαίους παίκτες να φοβηθούν. Διάλεξαν παιχνίδι μήπως?


 Η χθεσινή εμφάνιση πραγματικά ήταν για λύπηση. Απο την ομάδα λείπει το νεύρο, ο τσαμπουκάς και η συγκέντρωση. Τουλάχιστον για τους αγώνες στην Πριμέρα.Δεν θα μπω καν στη διαδικασία να ρίξω ευθύνες στον Τάτα Μαρτίνο.Ο Τάτα φταίει που ο Νευμάρ χθες δεν μπόρεσε να βάλει την μπάλα στα δύχτια σε ευκαιρία που είχε μπροστά απο το τέρμα.Ο Τάτα φταίει που ο Αλβεζ για ακόμα ενα παιχνίδι δεν μπορούσε να βγάλει μια σωστή σέντρα. Ο Τάτα φταίει που δεν μπόρεσε κανένας να διώξει την μπάλα στο γκολ της Βαγιαδολίδ? Δε νομίζω. Δεν ξέρω αν η νίκη στην City ηταν μια παρένθεση, ή οι παίκτες της Μπάρσα ενδιαφέρονται περισσότερο για το Champions League.Προσωπικά θα ήθελα να δω πως να αντιμετωπίσουν οι παίκτες τους επόμενους αγώνες στην Ευρώπη. 

Το σίγουρο είναι οτι απο την ομάδα λείπουν αρκετά πράγματα .Κάτι το οτι ο Μεσσι δεν εχει επανέλθει, κάτι οτι αρκετοί παίκτες έχουν κορεστεί και έχουν μεγαλώσει ,κάτι οτι δεν υπάρχουν αξιόπιστες λύσεις στον πάγκο κάτι το μπάχαλο που υπάρχει στα δοιηκητικά δεν θέλει και πολύ.Το οτι κάποιοι παίκτες έχουν προσφέρει πολλά πράγματα τα τελευταία χρόνια στην ομάδα είναι αναμφισβήτητο. Και θα μείνουν στην ιστορία οτι αγωνίστηκαν σε μια απο τις καλύτερες ομάδες που έχουν περάσει παγκοσμίως.Αλλά κάποια στιγμή η ομάδα θα πρέπει να φρεσκαριστεί.Υπάρχουν παίκτες που στο παρελθών υπήρξαν οι κορυφαίοι αλλά πλέον πιστεύω οτι έχει έρθει η ώρα να κάνουν χώρο για διψασμένους παίκτες. Εχει έρθει η ώρα να παρθούν αποφάσεις και να μπει το μαχαίρι στο κόκαλο. Ο Πουγιόλ είδε οτι δεν μπορεί άλλο και δήλωσε πως στάματα. Θα ήθελα βέβαια να έμενε στην ομάδα σε κάποιο πόστο αλλά είμαι σίγουρος οτι στο προσεχές μέλλον θα γίνει.

 Είμαι περήφανος για το επίτευγμα της ομάδας, στο να απαρτίζετε η ομάδα με παιδιά απο της ακαδημίες της.Παίκτες που έχουμε μεγαλώσει μαζί .Είναι οικογένεια και πονάει ο εάνς για τον άλλον. Είναι ενα μυστικό για την επιτυχία αυτής της ομάδας. Νομίζω όμως οτι έχει έρθει η ώρα να μπει φρέσκο αίμα στην ομάδα και με τον Τάτα στον πάγκο να πάμε για ενα νέο κύκλο επιτυχιών. Στο μυαλό μου έχω κάποιους παίκτες που πιστεύω οτι θα πρέπει να παραχωρήσουν την θέση τους σε νέους. Στο μυαλό μου έχω παίκτες προς αποχώρηση οι οποίοι ήταν βαρόμετρο στην ομάδα.Παίκτες με τους οποίους πανηγυρίσαμε, λυπηθήκαμε αγαπήσαμε. Δεν λεω να πάμε στο άλλο άκρο και να αγοράσουμε ακριβοπληρωμένους παίκτες.Μια μίξη με παίκτες που αξίζουν απο τις ακαδημίες, κάποιες σωστές μεταγραφές και κάποιους παίκτες απο το ήδη υπάρχων υλικό,νομίζω θα ήταν μια καλή αρχή για το νέο κύκλο της Μπάρσα. Δεν είμαι αχάρηστος ούτε φίλαθλος μόνο οταν πάει καλά η ομάδα.Με την Μπάρσα ασχολούμαι με αγάπη και σεβασμό.Και για αυτό το λόγο θέλω πάντα το καλό της. Δυστυχώς και που συζητάμε και γράφουμε δεν αλλάζει κάτι στην ομάδα.Αλλά είναι ωραίο ο καθένας να έχει τις δικές του απόψεις για το καλό της Μπάρσα.

Ολοι στεναχωριόμαστε οταν ο Μέσσι δεν έχει την παλιά του απόδοση. Ο Τσάβι να μην είναι ο παλιός που ειχαμε συνηθήσει.Ο Πουγιόλ να μασάει σίδερα όπως πριν απο κάποια χρόνια.Αλλά όπως και στην ζωή έρχετε το πλήρωμα του χρόνου και γίνονται κάποιες αλλαγές που θα μας ανανεώσουν. Η φιλοσοφία όπως και η αγωνιστική ταυτότητα θα πρέπει να παραμείνει ίδια.Ισως με κάποιες πινελιές εξέλιξης!Δεν είναι η χθεσινή ήττα που με έκαναν να γράψω.Αυτά τα έχω στο μυαλό μου απο καιρό τώρα.Ολοι βλέπουμε οτι η ομάδα έχει ενα κυκλοθυμικό χαρακτήρα ,και αυτό κάπου οφείλετε.Οι άμεσα εμπλεκόμενοι ελπίζω να πάρουν τις σωστές αποφάσεις για την ομάδα.Και να θυμίσω οτι η Μπαρσελόνα είναι υπεράνω προσώπων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου