Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

40άρησε ο Γιγκς!

 

ΕΝΑ ΟΝΟΜΑ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ: RYAN GIGGS

Σαν σήμερα 29 Νοεμβρίου 1973 γεννήθηκε ο Ουαλός ποδοσφαιριστής Ryan Giggs στο Κάρντιφ της Ουαλίας. Αυτή την στιγμή κλείνει τα 40 του χρόνια και όπως καταλαβαίνετε πάνω από τη μισή του ζωή την έχει φάει στην ομάδα της καρδιάς του την Manchester United όπου και θεωρείται και ο θρύλος της ομάδας.
Το ποδοσφαιρικό του ντεμπούτο το έκανε 29 Νοεμβρίου 1990 απέναντι στην Έβερτον και το πρώτο του γκολ στην καριέρα του το πέτυχε στο τοπικό ντέρμπι του Μάντσεστερ απέναντι στην Μάντσεστερ Σίτι 4 Μαίου 1991.Επέισης είναι διεθνής με την εθνική Ουαλίας έχει 64 εμφανίσεις και 12 γκολ.

Με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει κερδίσει τα πάντα και έπαιξε όλα αυτά τα χρόνια πρωταγωνιστικό ρόλο στις επιτυχίες της Γιουνάιτεντ.
Αναλυτικά οι τίτλοι: 13 πρωταθλήματα Αγγλίας,4 FA CUP,9 Community Shield 4League Cup. Aυτοί είναι οι εγχώριοι τιτλοι. Από ευρωπαικούς τίτλους έχει: 2 Uefa Champions League, 1 παγκόσμιο κύπελλο συλλόγων,1 διηπειρωτικό κύπελλο,1 Uefa Super Cup.
Τα δικά του στατιστικά είναι: Έχει σε όλες τις διοργανώσεις 1021 επίσημα παιχνίδια και στην Premier League έχει τις περισσότερες συμμετοχές 626 στην ιστορία της με 102 γκολ.

Και κάτι για το τέλος σε μια συνέντευξη που είχε δώσει ο μεγάλος Sir Alex Ferguson όταν ο David Beckham αποφάσισε να φύγει από το Μάντσεστερ ρωτήθηκε γιατί δίνουν τον τότε ηγέτη της Μάντσεστερ και η απάντηση ήταν: ‘’Μα ο ηγέτης μου είναι ο Ryan Giggs τον Beckham τον είχαμε για να πουλάει φανέλες….’’ Αυτός ήταν συνοπτικά ο RYAN GIGGS.
ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΛΑ!!!  ΡΟΜΠΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου