Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Tottenham vs Manchester United


Με την λήξη της αγωνιστικής δράσης στα γήπεδα της Ευρώπης από τις 2 ομάδες που είχαν υποχρεώσεις επιστροφή στην αγωνιστική δράση του πρωταθλήματος. Μπορεί η Manchester να έδειχνε πως θα είχε δύσκολο βράδυ κόντρα στην Bayern Leverkuzen αλλά εν τέλη πέρασε δια περιπάτου με το επιβλητικό 0-5. Αντίθετα η Tottenham είχε εξασφαλίσει ήδη την πρόκριση από μόλις την τρίτη αγωνιστικής, με την νίκη της απέναντι στην Tromso εδραιώθηκε στην πρώτη θέση του ομίλου της.

Και τώρα μεταξύ τους στη μάχη

Το ντέρμπι της αγωνιστικής αναμφισβήτητα χωρίς βέβαια να πείθουν τη φετινή σεζόν οι 2 ομάδες. Το παρελθόν μας δείχνει στις 159 αναμετρήσεις στις 80 βγήκαν νικητές οι "κόκκινοι διάβολοι" , στις 38 νικητές αναδείχθηκε η Tottenham και 41 από αυτά τα παιχνίδια έληξαν ισόπαλα από τα οποία τα 77 ματς που έχουν γίνει μέσα στην έδρα των πετεινών έχουμε μοιρασμένες νίκες και από τις 2 μεριές με 26 νίκες εκάστων και 25 αγώνες να έχουν λήξει ισόπαλοι. Πέρυσι η Tottenham είχε καταφέρει να πάρει ένα σημαντικό διπλό με 2-3 μέσα στο Old Traford ενώ μέσα στην έδρα της είχε μείνει στο 1-1 .   


Όμως το καλοκαίρι ...

Το καλοκαίρι σημειώθηκαν και στις 2 ομάδες δυο παράπλευρες απώλειες : Gareth Bale , Sir Alex Ferguson.

Gareth Bale : Μπορεί να λέμε για όλους τους ανθρώπους το ουδείς αναντικατάστατος αλλά στην περίπτωση της Tottenham μπορούμε να το πούμε παραπάνω. Το καλοκαίρι έφυγε έναντι 100 εκατ. € και αποτέλεσε την πιο ακριβή μεταγραφή που έχει γίνει ποτέ στην ιστορία του ποδοσφαίρου . Τα λεφτά αυτά επενδύθηκαν για τους παίκτες Eric Lamela, Robert Soldado, Paulinho, Christian Eriksen, Vlad Chiriches & Nacer Chadli απ' αυτούς μόνο ο Lamela και ο Eriksen έχουν προσαρμοστεί οι υπόλοιποι δεν το έχουν βρει ακόμα. Φαίνεται επίσης και από την ανικανότητά της στο σκοράρισμα την φετινή χρονιά αφού είναι η τρίτη χειρότερη επίθεση με 9 γκολ στις 12 αυτές αγωνιστικές. Τέλος προέρχεται μετά από την απογοητευτίκη εικόνα που έδειξε στο πρωτάθλημα κόντρα στην Manchester City χάνοντας 6-0 μια διαφορά που είχε καιρό να δει από την περίοδο του 1996 που τότε είχε ηττηθεί με 7-1 από την Newcastle.
Sir Alex Ferguson : Μακράν ο καλύτερος προπονητής της δεκαετίας στην Barclay's Premier League και ένας από τους κορυφαίους στον κόσμο. Ήταν αναμενόμενο ότι θα ερχόταν κάποτε η στιγμή που θα χώριζαν οι δρόμοι της Manchester και του Sir Alex. Αλλά δυστυχώς δεν έμελλε να αφήσει στον διάδοχό του David Moyes σε ηρεμία αφού βρίσκεται στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα και δεν έχει την ίδια ικανότητα να παίρνει τα ματς στο 90'. Το θέμα είναι από εδώ και πέρα τι γίνεται θα συνεχίσει αυτή η πτωτική πορεία για την ομάδα των διαβόλων και τον Γεννάρη θα έχουμε αλλαγή στη διοίκηση ; Θα γίνει η United το φόβητρο που έπαιρνε τα πάντα και έκανε διακρίσεις σε όλες τις διοργανώσεις ; Όλα αυτα θα τα μάθουμε με την πάροδο του χρόνου...

Προς το παρόν ας ελπίσουμε να έχουμε ένα όμορφο και χορταστικό παιχνίδι με φάσεις και ας κερδίσει ο καλύτερος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου