Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

1-12-2009 : Και η χρυσή μπάλα πάει στον Messi !!!


Σαν σήμερα πριν από τέσσερα χρόνια 1 Δεκεμβρίου του 2009 ο Leo Messi βραβεύτηκε με την πρώτη του χρυσή μπάλα και ήταν η απαρχή για την χρυσή τετράδα που έχει συλλέξει ο Αργεντινός επιθετικός της Barcelona.

Το βραβείο αυτό δόθηκε στο Leo Messi μετά την απίστευτη πορεία του με την Barcelona το 2008-09, στην οποία ο καταλανικός σύλλογος μάζεψε ένα εντυπωσιακό σύνολο 6 τροπαίων : La Liga, Copa del Rey, Supercopa de España, UEFA Super Cup, FIFA club World Cup  και UEFA Champions League. Από αυτή την ομάδα εκτός του Leo Messi που κατέκτησε την χρυσή μπάλα υπήρχαν και άλλοι 3 συμμετέχοντες που τερμάτισαν στην πρώτη πεντάδα και είναι οι εξής : Xavi (3ος), Andrés Iniesta (4ος) και Samuel Eto'o (5ος) ο τελευταίος είχε ήδη μετακομίσει από το καλοκαίρι στην Inter.

 Ο 2ος για την χρυσή μπάλα βγήκε ο Cristiano Ronaldo, που την προηγούμενη χρονιά ήταν αυτός που είχε βρεθεί πάνω από το Messi. Μάλιστα εκείνη τη χρονιά ο Messi συγκέντρωσε 473 ψήφους ενώ ο Cristiano Ronaldo μόλις τις μισές ,σχεδόν, 233 ψήφους έχοντας έτσι μια διαφορά ρεκόρ μεταξύ τους 240 ψήφους . Το προηγούμενο ρεκόρ διαφοράς ήταν το 2007 μεταξύ Kaka και Cristiano Ronaldo που Πορτογάλος είχε βγει πάλι δεύτερος με διαφορά 167 ψήφων .

Και όλα αυτά ενώ περιμένουμε ποίος θα κατακτήσει την φετινή χρυσή μπάλα... Messi ? Ronaldo ? Ribery ? Θα το μάθουμε σύντομα !!!

1 σχόλιο: