Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2014

2014: Τα ώραια τώρα αρχιζουν...

Το 2013 μας τελείωσε… αλλά μας άφησε πίσω ωραίες ποδοσφαιρικές στιγμές. Ήταν μια χρονιά που τα είχε όλα εντός και εκτός γηπέδου, μεγάλα παιχνίδια που θα μείνουν στην ιστορία, πρόσωπα που σταμάτησαν ως προπονητές η ως ποδοσφαιριστές που άφησαν το στίγμα τους στο ποδοσφαιρικό στερέωμα, αλλά και μετάγραφες που άλλες λατρεύτηκαν και άλλες πέρασαν απαρατήρητες από το ποδοσφαιρικό κοινό. Το τέλος του 2013 ήταν ένα δυνατό μήνυμα για το τι θα γίνει το 2014… μια χρόνια πολύ γεμάτη και εξίσου συναρπαστική με αυτή που μας πέρασε με διοργανώσεις όπως τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα το Champions και Europa  league αλλά και μην ξεχνάμε και το Μουντιάλ της Βραζιλίας το καλόκαιρι. Ας συνοψίσουμε λοιπόν τη χρονιά που μας έρχεται.
Premier League: Απλά πανικός… φέτος μετά από χρόνια βλέπουμε ένα από τα πιο ανταγωνιστικά πρωταθλήματα όλα τα ματς στην κόψη του ξυραφιού με την αδρεναλίνη στα ύψη. Φαβορί για λίγο βάζω την Σίτι γιατί έχει το πιο βαθύ και ποιοτικό ρόστερ αυτή την στιγμή αλλά καμία διεκδικήτρια του τίτλου δεν θα τα παρατήσει θα το παλέψουν όλοι μέχρι τελικής πτώσεως.
La Liga: Ατλέτικο και Μπάρτσα πάνε χέρι χέρι στην κορυφή του ισπανικού πρωταθλήματος με την Ρεάλ να παραμονεύει από πίσω σε κάθε πιθανό στραβοπάτημα. Την Μπάρτσα θεωρώ σαν βασική διεκδικήτρια του τίτλου τα πάει πολύ καλά και χωρίς το μεγάλο της αστέρι τον Μεσσι οπού από μέρα σε μέρα περιμένουμε την επιστροφή του υγιή και έτοιμο να δώσει πάλι τις γνωστές του παραστάσεις.
Bundesliga: Μπάγιερν Μονάχου τι να πει κάνεις για αυτή την ομάδα αυτή την στιγμή ότι καλύτερο διαθέτει το ευρωπαικό ποδόσφαιρο σε συλλογικό επίπεδο. Τα λόγια είναι περιττά το πρωτάθλημα είναι ήδη στην κατοχή της αν δεν αυτοκτονήσει μέσα στο 2014 το θέμα είναι που θα φτάσει αυτή η Μπάγιερν.
Seria A: Η Γιουβε πήρε πάλι τα ηνία στην Ιταλία και δύσκολα φαίνεται να χάνει τα σκίπτρα αλλά ο Τοττι με την παρέα του το παλεύουν και με την Νάπολι να μην πείθει ακόμα αλλά θα έχουμε έναν πολύ ενδιαφέρον 2ο γύρο.
Champions League: Κάθε χρόνο και καλύτερα αυτός ο ενάμισης μήνας μέχρι να αρχίσουν οι 16 θα ναι βαρετός… αλλά μόλις ξανακουστεί αυτός ο ανατριχιαστικός ύμνος και το σεντόνι αρχίζει να κυματίζει και πάλι… θα μας φαίνεται σαν να μην πέρασε μια μέρα.
Europa League: Το επίπεδο ανεβαίνει συνέχεια και πόλλες φορές τυχαίνει να βλέπουμε παιχνίδια επιπέδου Champions League. Φαβορί θα έδινα την Γιούβε αλλά και την Τότεναμ που θέλει πολύ να κέρδισει μετά από πολλά χρόνια έναν τίτλο και έχει δώσει πολύ χρήμα φέτος για να επιστρέψει στις επιτυχίες.
Μουντίαλ Βραζιλία: Για το τέλος αφήσαμε την γιορτή του Παγκόσμιου ποδοσφαίρου όπου όλα τα φώτα θα πέσουν πάνω στην χώρα όπου το ποδόσφαιρο είναι κάτι παραπάνω από ένα σπορ για τους βραζιλιάνους είναι φιλοσοφία. Εκεί ο Νευμάρ και η παρέα του θα προσπαθήσουν μέσα στο κοινό τους να σηκώσουν το βαρύτιμο τρόπαιο αλλά μην ξεχνάμε και την αντίπερα όχθη με την Albiseleste και τον μεγάλο τους αρχηγό Λίο Μεσσι να είναι ο διακαής πόθος του να σηκώσει το μοναδικό τίτλο και τον πιο πολύτιμο της καριέρας του.
Μην ξέχναμε σε λίγες μέρες ειναι και η απονόμη της χρύσης μπάλας Ρονάλντο ή Ριμπερί η προσωπική μου γνώμη είναι ο Γάλλος. Πήρε με την ομάδα του τα πάντα μπορεί σε ατομίκο επίπεδο να μην έκανε αυτα που έκανε ο Ρονάλντο αλλά οι μεγάλοι παίχτες φαίνονται στα μεγάλα παιχνίδια ο Ριμπερί ήταν εκεί....
Το 2014 είναι μεγάλο και εύχομαι να μου μείνει αξέχαστο σε μένα αλλά και σε όλους τους φιλους που αγαπάνε το ποδόσφαιρο… ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!
ΡΟΜΠΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου