Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Δυσοίωνο το μέλλον για το Ισπανικό ποδόσφαιρο.



Χτες το βράδυ είδαμε την πρωτόγνωρη διαμαρτυρία των παικτών της Racing Sandater διότι η διοίκηση τους χρωστάει αρκετούς μισθούς.Οι παίκτες αποφάσισαν να μπουν στον αγωνιστικό χώρο για να αντιμετωπίσουν την Real Sosciedad για τον επαναληπτικό του κυπέλλου. Μόνο που δεν αγωνίστηκαν ποτέ. Πιάστηκαν αγκαλιά στο κέντρο του αγωνιστικού χώρου. Οι παίκτες είχαν ενημερώσει απο νωρίς τον διαιτητή του αγώνα.Ο προπονητής της ομάδας Πάκο Φερνάντες δήλωσε πριν το παιχνίδι "Θα δείτε σε λίγα λεπτά. Είμαστε ενωμένοι όπως πάντα.Μάλιστα οι φίλαθλοι της ομάδας,
γνωρίζοντας τα οικονομικά προβλήματα, είχαν απλώσει ενα μεγάλο πανό που έγραφε "SOS στην Racing,έξω οι απατεώνες".Οι παίκτες δηλώνουν οτι θα μείνουν ενωμένοι μέχρι τελικής πτώσης. Να θυμίσω πως το 2011 ο Ινδός μεγιστάνας Ahsan Ali Syed είχε αναλάβει τις τύχες της Racing για να την βγάλει απο το οικονομικό αδιέξοδο. Ολοι γνωρίζουμε οτι Άραβες, Ινδοι και λοιποί μεγιστάνες, που ίσως να μην έχουν ιδέα απο ποδόσφαιρο, μπλέκονται κάνοντας επενδύσεις. Μόνο που οι αθλητικοί σύλλογοι είναι λίγο περίπλοκοι στην διοίκηση απο οτι μια εταιρία. Θα μου πεις και οι ομάδες εταιρίες δεν είναι πλέον. Συμφωνώ απόλυτα.


Μια άλλη Ισπανική ομάδα η οποία το καλοκαίρι σήμανε συναγερμό, ήταν αυτή της Real Oviedo.Τα οικονομικά προβλήματα είχαν φτάσει στο όριο. Επρεπε να μαζευτούν 2εκ ευρώ σε μικρό χρονικό διάστημα γι α να μπορέσει να σωθεί.Μάλιστα ειχε στηθεί και μια παγκόσμια καμπάνια μέσω του διαδικτύου ώστε να μπορέσουν να μαζευτούν τα χρήματα. Η προσπάθεια είχε αποτέλεσμα μιας και απλοί ποδοσφαιρόφιλοι μέχρι ποδοσφαιριστές και διάφοροι πλούσιοι μάζεψαν το ποσό που χρειαζόταν και σώσανε την ομάδα.Η ανταπόκριση του κόσμου ηταν συγκινητική και μάλιστα διοργανώθηκε μία διεθνής ημέρα οπαδών, με τους σωτήρες της ομάδας να συγκεντρώνονται στο Οβιέδο.Ο αρχηγός της ομάδας τότε Ντιέγκο Θερβέρο δήλωσε: «Πριν 10 χρόνια ήταν αδιανόητο ότι σήμερα θα βρισκόμουν εδώ προσπαθώντας να μιλήσω αγγλικά με έναν πραγματικό οπαδό της Οβιέδο, που φορά την εμφάνιση της Οβιέδο, αλλά είναι από την Αγγλία. Είναι τιμή για μένα να ανταποκριθώ στην ευθύνη που μου δημιουργεί αυτό κι ελπίζω να συνεχίσουν να μας στηρίζουν και να βιώσουμε όλοι μαζί την εμπειρία της παρουσίας της Οβιέδο στην πρώτη κατηγορία».



Είναι πλέον γνωστό οτι πολλοί σύλλογοι στην Ισπανία έχουν οικονομικό πρόβλημα,ή θα έχουν στο προσεχές μέλλον.Ο κώδωνας το κινδύνου έχει χτυπήσει καιρό τώρα τις δυο μεγάλες της Primera,Ρεαλ Μαδρίτης και Μπαρσελόνα,μιας και αυτές έχουν το περισσότερο χρέος. Ερωτηματικά υπάρχουν πολλά ειδικά φέτος για το πόσο στοίχησαν οι μεταγραφές των Bale και Neymar.Ηδη ο Σαντρο Ροσέλ, πρόεδρος της Μπαρσελόνα παραιτήθηκε και θα τρέξει στα δικαστήρια για την υπόθεση μεταγραφής του Βραζιλιάνου.Απο την άλλη γι ατην μεταγραφή του Bale έχουν ακουστεί πολλά και εμπλέκονται τράπεζες μέσα.Να θυμηθούμε επίσης και τα οικονομικά προβλήματα που είχε η Βαλένθια. και ίσως έχει ακόμα,τότε που αναγκάστηκε να πουλήσει τον Βίγια και όχι μόνο ώστε να εξοικονομήσει λεφτά. Ηδη Ευρωπαϊκή επιτροπή θα ερευνήσει τα οικονομικά κάποιων Ισπανικών ομάδων. Η Ισπανία είναι χώρα η οποία μαστίζετε και αυτή απο την οικονομική κρίση.Η ανεργία είναι στα ύψη και είναι δύσκολο ομάδες να μπορέσουν να ισορροπήσουν σε τέτοιους καιρούς.



Ενα άλλο μεγάλο πλήγμα στο Ισπανικό ποδόσφαιρο είναι η μοιρασιά των χρημάτων απο τα τηλεοπτικά. Βλέπουμε οτι τα δύο μεγάλα ονόματα Ρεαλ και Μπαρσελόνα παίρνουν την μερίδα του λέοντος. Η διαφορά απο τον τρίτο είναι τεράστια και απο τους υπόλοιπους χαοτική. Ετσι όμως δεν δίνεις την ευκαιρία σε κάποια μικρότερη ομάδα, η οποία ίσως να μην έχει την πλάτη χορηγών ,να μπορέσει να ανταγωνιστεί όσο μπορεί άλλες ομάδες.Για τους μικρούς είναι πηγή οξυγόνου τα χρήματα απο τα τηλεοπτικά. Και εσύ τους τα μειώνεις συνεχώς. Ετσι δυστυχώς δεν μπορεί να υπάρξει ανταγωνισμός. Το μικρό ψάρι θα τρώει το μεγάλο και ο δυνατός θα βασιλεύει.Δυστηχώς με αυτά που ακούω και διαβάζω το μέλλον του Ισπανικού ποδοσφαίρου είναι δυσοίωνο και ίσως τα επόμενα χρόνια δούμε διάφορες εκπλήξεις!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου