Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Το ΝΒΑ του ποδοσφαίρου....Barclays Premier League!!



Σύμφωνα με πολλούς ειδικούς και πάρα πολλούς ποδοσφαιρόφιλους το αγγλικό πρωτάθλημα εκτός από το πιο παλιό στο κόσμο, ιδρύθηκε το 1888, αυτή την στιγμή θεωρείται και το καλύτερο στο κόσμο με πολύ ιστορικές ομάδες που έχουν γράψει την δική τους ιστορία στο παγκόσμιο ποδοσφαιρικό στερέωμα. Το ποδόσφαιρο για τους Άγγλους είναι τρόπος ζωής γι αυτό και επενδύουν τα πάντα σε αυτό, το βλέπουμε κιόλας από τα παιχνίδια στο πρωτάθλημα που τα γήπεδα είναι γεμάτα κάθε σαββατοκύριακο.
Η  Premier League όπως και ονομάζεται το πρωτάθλημα Αγγλίας σήμερα ιδρύθηκε 20 Φεβρουαρίου του 1992 και το πιο πετυχημένο κλαμπ στην μεγάλη ιστορία της είναι η Manchester United με 20 τίτλους. Σήμερα η ονομασία της είναι Barclays Premier League εξαιτίας της χορηγίας που έχει το Αγγλικό πρωτάθλημα με την μεγαλύτερη τράπεζα στην Αγγλία την Barclays.Έτσι μπορείτε να καταλάβετε το πόσα λεφτά πέφτουν κάθε χρόνο στο πρωτάθλημα για να είναι ανταγωνιστικό από την πρώτη ομάδα μέχρι την τελευταία του πρωταθλήματος.
Συμφώνα με δημοσιεύματα η νικήτρια ομάδα του πρωταθλήματος παίρνει 15 εκατομμύρια λίρες και μαζί με τα τηλεοπτικά κοντά στα 60 εκατομμύρια λίρες καταλαβαίνουμε λοιπόν μιλάμε για τρελά ποσά, τα οποία όλο και αυξάνονται και για την σεζόν 2013-14 ο νικητής θα παίρνει το ποσό των 100 εκατομμυρίων λιρών. Ποσό το οποίο είναι πολύ πιο δελεαστικό για τις ομάδες που διεκδικούν το πρωτάθλημα, από το να κυνηγήσουν ακόμα και το τρόπαιο του Champions League. Ένα άλλο χαρακτηριστικό είναι και οι μεταγραφές που κάνουν οι Αγγλικοί σύλλογοι π.χ. η Τότεναμ φέτος ξόδεψε κοντά στα 105εκ για μεταγραφές το καλοκαίρι που μας πέρασε.

Λοιπόν με τα παραπάνω καταλαβαίνουμε ότι η Premier League προσφέρει λεφτά και θέαμα και είναι ένας διαφορετικός κόσμος από τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, σαν να λέμε ότι θυμίζει τον κόσμο του ΝΒΑ στο μπάσκετ, ε ναι λοιπόν η Barclays Premier League είναι το ΝΒA του ποδοσφαίρου…
ΡΟΜΠΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου