Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Τι αναμένουμε στο Champions League


Παρά τα σενάρια για στημένη κλήρωση που φούντωσαν σήμερα τα ζευγάρια είναι αυτά που ανεβάσαμε και χθες στο group μας στο facebook : https://www.facebook.com/pages/Football-Stories/546971598725496?ref=hl


Θα τα πάρουμε λοιπόν ένα ένα και θα δώσω ένα σχόλιο για κάθε ζευγάρι


Manchester City - Barcelona

Το ζευγάρι αυτό κατά τη γνώμη μου θα μπορούσαμε να το βλέπαμε στους 4. Και οι 2 αντίπαλοι είναι 
πολύ δυνατοί καθώς η Manchester City δεν σταματάει να σκοράρει έχοντας σε πολύ καλή κατάσταση τους Aguero και Negredo και μάλιστα έναντι ισχυρών αντιπάλων (Tottenham, Manchester United Arsenal ) ενώ ταυτόχρονα έχει ένα πολύ δυνατό κέντρο με τους Yaya Toure, Samir Nasri και David Silva να βγάζουν μάτια με την απόδοσή τους. Από την άλλη μεριά η Barcelona είναι Barcelona και όπως να το κάνουμε champions league χωρίς Barcelona τουλάχιστον στους 4 δεν γίνεται. Με τον Neymar να έχει βρει για τα καλά τα πατήματά του στο γήπεδο και έχοντας προσαρμοστεί σχεδόν 100% στο τρόπο παιχνιδιού της Barcelona και έχοντας στο κέντρο το αχτύπητο δίδυμο Xavi, Iniesta να μοιράζουν assist και να σκοράρουν και φυσικά μην ξεχνάμε τον απόντα λόγω τραυματισμού Leo Messi που τον Φλεβάρη θα είναι στην διάθεση του TATA Martino αποτελεί από τις μεγαλύτερες αν όχι τη μεγαλύτερη δύναμη του Ευρωπαϊκού και Παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Περιμένουμε έναν αγώνα με πολλά γκολ και φάσεις από πρωτοκλασάτους παίκτες και δίνουμε λοιπόν ένα προβάδισμα στην Barcelona λόγω εμπειρίας που έχει σε αυτά τα παιχνίδια που έχει φάει με το κουτάλι.

Ολυμπιακός - Manchester United 

Ακούω από χθες μεγάλη αισιοδοξία από τους φίλους του Ολυμπιακού για την κλήρωση τους με την Manchester United με σχόλια όπως "Τους έχουμε άνετα" και ότι "Ποιος Rooney και Van Persie" και αναρωτιέμαι μετά είναι άλλη ομάδα από αυτή που ξέραμε ή ο Rooney και ο Van Persie είναι κάποιοι τυχαίοι παίκτες. Από ιστορικής πλευράς και μόνο ο Ολυμπιακός στις 4 αναμετρήσεις με την Unieted 
έχει γνωρίσει την ήττα. Από εκεί και πέρα το ότι κάνει γκέλες στο πρωτάθλημα δεν παύει να είναι η ίδια ομάδα που έβαλε 5 γκολ μέσα στη Γερμανία εναντίον της Bayer Leverkusen έκτος αυτού έχει μια πολύ βαριά φανέλα στην Ευρώπη και μια πολύ δυνατή έδρα το Old Trafford. Ελπίζω αυτό που θα δω από τον Ολυμπιακό να δικαιολογήσει την παρουσία του στους 16 του θεσμού δηλαδή έστω και αν αποκλειστεί να το παλέψει.

Milan - Athletico Madrid

Ο Diego Simeone αρχιτέκτονας μιας ομάδας που αυτή τη στιγμή είναι δεύτερη σε ισοβαθμία με την πρώτη, Barcelona, στο ισπανικό πρωτάθλημα έχοντα 14 νίκες 1 ισοπαλία και 1 ήττα στις 16 αγωνιστικές ενώ ταυτόχρονα πέρασε πρώτη από τον όμιλό της με 5 νίκες και 1 ισοπαλία. Το δίδυμο Diego Costa-Villa έχει αποδώσει τα μέγιστα κυρίως λόγω του πρώτου που έχει σκοράρει την φετινή σεζόν 21 γκολ σε πρωτάθλημα και Ευρώπη. Από την άλλη μεριά έχουμε την Milan που μπορεί φέτος να μην πείθει και ενδεχομένως να έπρεπε, λόγω εικόνας, να είχε περάσει στη θέση της ο Ajax παρ' όλα αυτά είναι πάντα υπολογίσιμη και με μεγάλη ιστορία έχοντας κατακτήσει 7 Champions league ή Κύπελλα Πρωταθλητριών όπως λέγονταν. Δίνουμε ένα προβάδισμα στην Athletico για την ως τώρα πορεία της φέτος.

Bayer Leverkusen - Paris Saint-Germain

Εύκολο έργο για τους Γάλλους τους είδαμε και στο όμιλο του Ολυμπιακού. Με μια επίθεση αποτελούμενη από Cavani Lavezzi και Ibrahimovic και έχοντας στο κέντρο της άμυνας της τον καλύτερο αμυντικό στο κόσμο Thiago Silva η Paris αναμένεται να έχει εύκολο έργο έναντι της Bayer που δεν κατέχει στην ομάδα της τέτοιο παρόμοιο υλικό με τους Rofles Bender και Kiesling να είναι τα καλύτερα δείγματα που έχει να μας δείξει η γερμανική ομάδα. Σαφέστατο προβάδισμα για την Paris.

Galatasaray - Chelsea 

Ο αγώνας αυτός θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ο μπαμπάς και ο χαμένος γιος. Ο αγαπημένος του Mourinho από την προηγούμενη θητεία του στην Chelsea, Didier Drogba ντυμένος με την εμφάνιση της Τούρκικης ομάδας θα αντιμετωπίσει τους παλιούς του γνώριμους με τις νέες προσθήκες. Η Chelsea του Torres, Hazard και Lamprd έρχεται αντιμέτωπη με τους συμπαίκτες του Drogba : Sneijder και Eboue. Φαίνεται εξ αγωνιστικά να καθαρίζεται εύκολα το παιχνίδι από τους Λονδρέζους αλλά ποτέ μην λες ποτέ. Είδαμε και πέρυσι της σκληροτράχυλη Galatasaray να κοντράρει στα ίσα την Real στους 8. Δίνουμε το πλεονέκτημα στην Chelsea επιπλέον λόγω προπονητή και περιμένοντας να ανεβάσει στροφές γιατί αυτό που βλέπουμε αρνούμαι να πιστέψω ότι είναι το 100% της Chelsea παρά μόνο ένα δείγμα.

Schalke - Real 

Εύκολο έργο για τη Real περιμένουμε να το καθαρίσει από τον πρώτο γύρο κιόλας. Ένας διψασμένος για τίτλο C.Ronaldo και σκοράροντας κατά ριπάς και έχοντας σε πολύ καλή κατάσταση τους Bale και di Maria αποτελούν τους κινητήριους μοχλούς της Real που δεν θα αντιμετωπίσει ιδιαίτερο πρόβλημα με την Schalke του Draxler και Boateng. Καθαρό προβάδισμα στην Real χωρίς καμία αμφιβολία.

Zenit - Dortmund

Με την Dortmund να παίρνει την πρόκριση στο 87' και με μια μέτρια πορεία στο γερμανικό πρωτάθλημα να την βρίσκει στην 3η θέση δεδομένων των απουσιών της περιμένουμε σαφώς να δούμε κάτι καλύτερο με το νέο έτος. Σαφώς η Zenit υποδεέστερη της Dortmund, μπορεί όταν θα παίζονται οι αγώνες των 16 να μην υπάρχει αγωνιστική δράση στη Ρωσία αυτό όμως δεν σημαίνει ότι οι Γερμανοί πρέπει να επαναπαυθούν γιατί αν συνεχίσουν με την ίδια παρουσία και στους 8 θα αποτελούν το σίγουρο out-sider. Φαβορί η Dortmund περιμένουμε από τον Klopp να βρει λύσεις για να θαυμάσουμε μια ισάξια εικόνας της περσινής finalist.

Arsenal - Bayer Munich

Εδώ όλοι έχουν καταδικάσει την Arsenal και περιμένουν περίπατο της Bayer. Δυστυχώς θα σας απογοητεύσω. Ναι είναι αυτή τη στιγμή από τις πιο φορμαρισμένες αν όχι η πιο φορμαρισμένη ομάδα αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη, έχει παίκτες παγκοσμίου κλάσεις που οι περισσότεροι από αυτούς αποτελούν τον κορμό της περυσινής νικήτριας του θεσμού έχουν και για προπονητή τον Guardiola που μπορεί να κάνει καλή διαχείριση υλικού και να βάζει τη δικιά του προσωπική λεπτομέρεια . Όμως παίζει εναντίων της Arsenal. Η Arsenal του Wenger με της πολλαπλές αμφισβητήσεις στο πρόσωπό του αυτή τη στιγμή είναι πρωτοπόρος του Αγγλικού πρωταθλήματος. Με τον Ozil να πασάρει και τον Giroud να σκοράρει όπως επίσης και με τους Ramsey και Wilshere να βρίσκονται σε πολύ καλή χρονιά η Arsenal κάθε άλλο παρά ξεγραμμένη μπορεί να θεωρηθεί. Αν θυμηθούμε καλά η μόνη ήττα μετά από τους ομίλους που είχε κάνει με την Bate Borisov (3-1) ήταν από την Arsenal και μάλιστα μέσα στη Γερμανία και μάλιστα μετά το 0-2 που έγινε στο 85' οι Βαβαροί προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να ροκανίσουν το χρόνο. Οπότε το θεωρώ καθαρά 50-50 καινούργιο ζευγάρι αγώνων, με νέα δεδομένα και ξεκινάμε από το 0. Μην ξεχνάμε εξάλλου το moto των φίλων της Arsenal "Proud to be a gooner".

Τέλος να θυμίσω ότι η γνώμη μου προκύπτει από αυτά που μας έδειξαν οι ομάδες στα μέχρι τώρα παιχνίδια τους. Σε τι κατάσταση θα βρίσκονται θα το δείξουν στο χορτάρι μέχρι τότε περιμένουμε.


showman


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου