Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

Ομάδα με το πιο πλήρες ρόστερ η Man.City!


Ακόμά ένα βροντερό παρών έδωσε χτες η Manchester City διαλύωντας την πρωτοπόρο Arsenal με 6-3.Δεν είναι η 1η φορά που οι πολίτες βγάζουν φωτιά στην επίθεση .Να θυμίσω τις νίκες με εκκωφαντικό τρόπο κόντρα στις Totenham και Man.United.Επίσης μεσοβδόμαδα κέρδισαν και την καλύτερη ομάδα αυτή την περίοδο στην Ευρώπη,την Μπάγερν Μονάχου,εκτός έδρας.Η ψυχολογία στη ύψη.Πλέον η City είναι μια ομάδα φόβητρο στην Ευρώπη. Προσωπικά παρά το κακό ξεκίνημα που είχε κάνει,σε παρέες μου ειχα πει πως κάποια στιγμή θα βγει στον αγωνιστικό χώρο η διαφορά ποιότητας που έχουν οι πολίτες απο τις υπόλοιπες ομάδες.



Φέτος η City,έχει και έναν πραγματικό προπονητή στον πάγκο της.Και ναι,δεν θεωρώ τον Μανσίνι προπονητή για το επίπεδο που θέλει να συμμετέχει η CityPelegrini ήρθε στο Μαντσεστερ μετά απο μια επιτυχημένη χρονιά στη Μάλαγα.Ο Χιλιανός προπονητής έχει δώσει πολύ καλά δειγματα γραφής και στο παρελθός απο τα περάσματα του στις Βιγιαρεάλ και για εναν χρόνο στην Ρεαλ Μαδρίτης!Οι άραβες της City κάνανε μια πολύ σοφή επιλογή για τον πάγκο τους.Ο Pelegrini καλείτε να διαχειριστεί ενα πολύ ποιοτικό ρόστερ,ίσως το πιο πλήρες στην Ευρώπη.Μάλιστα αν δει κανείς τον πάγκο της ομάδας,στο χτεσινό παιχνίδι θα καταλάβει. Ισως να είναι και απο τα πρώτα φαβορί για την κατάκτηση της Premier League.Είναι ευχάριστος πονοκέφαλος για έναν προπονητή έχει στο οπλοστάσιο του τέτοιους ποδοσφαιριστές. Σε όλες τις θέσεις υπάρχουν ποιοτικοί παίκτες. Ποιον να πρωτοαναφέρεις.Hart,Kompany,Toure,Nasri,Aguero και πολλούς άλλους!Για μένα σημαντικό ρόλο για την πορεία της ομάδα παίζει το καλύτερο αμυντικό χαφ στον κόσμο αυτή την στιγμή.Ναι,για τον Yaya Toure λέω.Το πιστεύω άνθρωπος κάνει τα πάντα.Κόβει, μοιράζει σουτάρει. Βρίσκεται και σε άμυνα και επίθεση ταυτόχρονα!!


Στην άμυνα διαθέτει ενα απο τα πολυσυζητημένα ονόματα σε μεταγραφικές περιόδους. Τον Βέλγο Kompany. Οπου όπως είδαμε και στο χτεσινό παιχνίδι μπορεί να οργανώσει παιχνίδι και απο την άμυνα και να κατεβάσει την μπάλα. Πολύ καλός και στο ψηλό παιχνίδι. Για να συνεχίσει να πρωταγωνιστεί η ομάδα σίγουρα η άμυνα της θα πρέπει να αρχίζει απο τον Βέλγο. Την άμυνα απαρτίζουν και άλλοι έμπειροι παίκτες όπως οι Zabaleta,Lescot,Demichelis,Clishy και Kolarov.
Το κέντρο της είναι εκείνο που κάνει την διαφορά.Οπως προανέφερα ο Toure είναι το Α και το Ω στην ομάδα. Δίπλα του έχει παίκτες όπως οι Jesus Navas,Milner και φυσικά ο Ισπανός μαέστρος David Silva.Επίσης κεντρικός θεωρείτε και ο Βραζιλιάνος Fernadinho ο οποίος μάλιστα χτες πέτυχε και  2 γκολ.Ενα πολύ ποιοτικό κέντρο που τροφοδοτεί τους επιθετικούς αλλά σκοράρει κιόλας με μεγάλη επιτυχία.


Πάμε και στην επίθεση όπου εκεί ο Αργεντίνος Aguero πετάει φωτιές. Σκοράρει τελευταία συνεχώς και δείχνει να είναι σε μεγάλη φόρμα. Ταχύτατος με δυνατό σουτ σίγουρα είναι από τα πιο hot ονόματα αυτή την στιγμή. Μάλιστα έχουν ακουστεί πολλά σενάρια περι αποχώρησης του απο την City με επόμενο προορισμό στην ομάδα του κουμπάρου του,Messi.Εαν όμως η City θέλει να πάει για μεγάλα πράγματα τα επόμενα χρόνια θα πρέπει να κρατήσει τον Αργεντίνο. Μαζί του έχει παίκτες όπως οι Djeko,Jovetic και φυσικά τους Nasri και Negredo.Με τους δυο πρώτους βέβαια να έρχονται από τον πάγκο. Είναι αυτό που σας έλεγα στην αρχή για την ποιότητα του ρόστερ.

Τελευταία άφησα την θέση του τερματοφύλακα οπου εκεί ο Pelegrini έχει αποφασίσει στα τελευταία παιχνίδια να χρησιμοποιεί τον αναπληρωματικό Pantilimon.Εχει αντικαταστήσει με μεγάλη επιτυχία τον καλύτερο Αγγλο τερματοφύλακα αυτή την στιγμή,και βασικό της City τα τελευταία χρόνια,Joe Hurt.Ουτε εκεί ανησυχεί ο Χιλιανός προπονητής  


Η City προσπαθεί να μπει στο γκρουπ των ισχυρών ομάδων που θα πρωταγωνιστεί συνεχώς. Οι φίλοι των πολιτών σίγουρα ζουν ευτυχισμένες ημέρες, γνωρίζοντας η ομάδα τους τι κατάφερνε πριν την έλευση των Αράβων .Σίγουρα θα φύγουν και θα έρθουν και άλλοι μεγάλοι παίκτες από την ομάδα εαν αναλογιστείς ότι η διοίκηση δεν έχει πρόβλημα να ξοδεύει χρήματα σίγουρα είναι ότι σήμερα η City έχει γίνει φόβητρο και ανεβαίνει συνεχώς. Σίγουρα αρκετές πρώτες ομάδες από τους ομίλους του Champions League δεν θέλουν να σκέφτονται μια πιθανή κλήρωση τους μαζί της την Δευτέρα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου