Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Σκέψεις για την εθνική Αργεντινής!



Χθες έγινε η κλήρωση για τους ομίλους του Παγκοσμίου κυπέλλου 2014.Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας κάποιες σκέψεις μου για την αγαπημένη μου Εθνική Αργεντινής!Η κλήρωση πιστεύω ειναι πολύ καλή για την ομάδα του Σαμπέλλα. Νιγηρία, Ιράν και Βοσνία θα είναι πιστεύω εύκολοι αντίπαλοι για την Αρζεντίνα!Στο ποδόσφαιρο, και γενικά στον αθλητισμό, εχω μάθει να μην λέω μεγάλες κουβέντες. Αλλά εαν οι Αλμπισελέστε έχουν θέσει ως στόχο την κατάκτηση του τροπαίου, θα καταπιούν τους συγκεκριμένους αντιπάλους.

Στα προκριματικά είχαν μια πολύ καλή παρουσία, τερματίζοντας πρώτη με 32 βαθμούς. Αφήνοντας πίσω ομάδες όπως η Κολομβία,Χιλή,Ουρουγουάη!Το συγκρότημα σου Σαμπέλα σημείωσε στα προκριματικά 35 γκολ και δέχτηκε 15.Ειχε την 2η καλύτερη άμυνα.Μια άμυνα που έχω τις ενστάσεις μου,και είναι το σημείο που θα πρέπει να προσέξει αρκετά ο Αργεντίνος  προπονητής.Σε σχέση με τις υπόλοιπες θέσεις, και ειδικά στην επίθεση που βγάζει φωτιές,στην άμυνα νομίζω οτι υστερεί. Τα μεγάλα ονόματα στην συγκεκριμένη θέση ειναι οι Ζμπαλέτα,Καμπανιάρο, ενω καλοί παίκτες είναι και οι Γκαράυ, Ονταμέντι και Φερνάντεζ.Και να σας πω την αλήθεια δεν μου γεμίζουν και πολύ το μάτι. Εαν συγκρίνεις αμυντικούς παίκτες των άλλων φαβορί με αυτούς της Αργεντινής βλέπεις οτι υπάρχει διαφορά. Ισως είναι και το λεπτό σημείο που μπορεί να προδώσει την ομάδα.Μεγάλο στοίχημα θα είναι η θέση που θα αγωνιστεί ο Μασεράνο.Βλέπουμε στην Μπαρσελόνα ο Μαρτίνο να τον χρησιμοποιεί στο κέντρο της άμυνας. Ο Σαμπέλα αλήθεια ποια θέση θα επιλέξει για τον Χαβιέρ?

Το υλικό στο κέντρο είναι αρκετά υπολογίσιμο. Θυμίζω κάποιους παίκτες όπως οι Μασεράνο,Ντι Μαρία,Μάξι Ριντρίγκεζ,Μπανέγα,Παστόρε.Η επίθεση όμως, μπορώ να πω οτι ειναι απο τις ποιο ποιοτικές της διοργάνωσης. Παίκτες όπως Αγκουέρο,Μεσσι,Τέβεζ,Λαβέτσι,Ιγκουαίν είναι παίκτες παγκόσμιας κλάσης που μπορούν να κάνουν την ζημιά. Θυμίζω την άψογη συνεργασία που είχαν οι Μέσσι-Ιγκουαίν σημειώνοντας 10 και 9 γκολ αντίστοιχα! Ολος ο κόσμος επίσης θα περιμένει και την απόδοση του αρχηγού Μέσσι. Θυμίζω πως αυτή την περίοδο είναι τραυματίας. Το βάρος έχει πέσει πάνω του,και ο ίδιος θέλει οσο τίποτα να κατακτήσει το τρόπαιο. Σίγουρα ο Λιο θα χρειαστεί και την βοήθεια των συμπαικτών του για να μπορέσει και ο ίδιος να βρει χώρο και να έχει καλή απόδοση. Ο Μεσσι θα επανέλθει απο τον τραυματισμό του με τη νέα χρονιά και πιστεύω οτι θα αρχίσει να ανεβάζει στροφές περίπου τον Μάρτιο.Ο παίκτης χρειαζόταν ξεκούραση, την οποία απολαμβάνει τώρα.Η χρονιά δεν ξεκίνησε οπως θα ήθελε εκείνος. Στην Αργεντινή είχαν αρχίσει να ανησυχούν ,αλλά πιστεύω οτι ο ίδιος ξέρει πότε θα είναι έτοιμος!

Αυτές είναι κάποιες πρόχειρες σκέψεις για την Αρζεντίνα. Τα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου είναι πολλά.Εγω πάντως θα ήθελα να δω έναν τελικό Βραζιλία-Αρεντινή.Οπως και να έχει πάντως το θέμα ειναι να δούμε καλή μπάλα και νικητής στο τέλος να βγει ο καλύτερος!!

Salvador

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου