Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Η Man.United στη νεα πραγματικότητα.



Στην χθεσινή αγωνιστική στην Premier League η Εβερτον άλωσε το Old Trafford μετά απο 21 χρόνια.Η πρώην ομάδα του Μόγιες κράτησε την Γιουνάιτεντ μακριά απο την κορυφή. Αυτή την στιγμή οι Μάντσεστερ βρίσκεται στην 9η θέση με 22 βαθμούς.Ηδη οι φίλοι των κόκκινων διαβόλων δεν αισθάνονται και πολύ άνετα. Λογικό αυτό μιας και ολα τα προηγούμενα χρόνια η ομάδα πρωταγωνιστούσε συνεχώς, με τον Sir Alex στον πάγκο.Και σε εποχές που η ομάδα δεν είχε σπουδαίο υλικό ο σκωτσέζος τεχνικός κατάφερνε και έπαιρνε απο τους παίκτες αυτό που ήθελε.

Ο καπετάνιος άλλαξε φέτος και τα ηνία ανέλαβε ενας άλλος Σκωτσέζος,οχι άγνωστος όμως στα γήπεδα της Premier.Η δουλειά του Μόγιες ηταν απο την αρχή δύσκολη. Επεσε στα βαθιά και συν της άλλης έπρεπε να αναλάβει μια θέση που ο προκάτοχος του ηταν απο τους καλύτερους προπονητές στον κόσμο και σε βάθος χρόνου!Το ξεκίνημα της Γιουνάιτεντ θυμήζει πολύ την αρχή του Φέργιουνσον στην ομάδα το 1986.Να θυμήσω πως την περίοδο εκείνη η Μάντσεστερ έκανε να πάρει τίτλο 3 χρόνια.Η υπομονή που κάνανε στο Old Trafford ομως άξιζε. Πολλοί πιστεύουν οτι ακόμα και τώρα μπορεί ο Φέργιουνσον να κάνει κουμάντο στα αποδυτήρια.Στο Old Trafford πάντως βρίσκεται σε κάθε αγωνιστική α τελευταία χρόνια πάντως ο Sir κατάφερνε να παίρνει το πρωτάθλημα και χωρίς κάποιο σπουδαίο υλικό. Ισως να είχε το κοκαλάκι της νυχτερίδας!
Φέτος ο Μογιες δεν ξέρω αν μπορεί να χτυπήσει το πρωτάθλημα τουλάχιστον με αυτό το υλικό.Το φωνάζω τελευταίο χρόνια οτι κάποιοι παίκτες δεν κάνουν για την Γιουνάιτεντ.Η λάμψη του Φεργιουνσον όμως κάλυπτε τα αγωνιστηκά κενά της ομάδας.Παίκτες όπως οι Σμόλινγκ,Καγκάβα,Τζόουνς,Εβανς,Κλέβερλυ και με του Βίντιτς,Φερντιναντ και Γιγγκς πλέον σε μεγάλη ηλικία δεν μπορείς να περιμένεις και πολλά. Αυτή ειναι η προσωπική μου άποψη. Βλέποντας και τις ανταγωνίστριες ομάδες τι ρόστερ έχουν τότε καταλαβαίνεις οτι εσυ έχεις μείνει κάπως πίσω.Η διαφορά ποιότητας είναι τεράστια.Και αυτό σε βάθος χρόνου θα φανεί, εαν δεν έχει ήδη φανεί. Επιπλέον πιστεύω οτι φέτος μια απο τις μεγάλες ομάδες θα μείνει εκτός Champions League.O ανταγωνισμός στην κορυφή ειναι τεράστιος και εκτός απο την Τότεναμ που εχει μπει στην διεκδίκηση θέσης για το Champions League,φέτος βλέπουμε και την Λιβερπουλ να θέλει και αυτή να ξαναπαίξει στα μεγάλα σαλόνια. Οι Premier βγάζει 4 ομάδες σε αυτή την διοργάνωση και βλέπω να γίνεται σκοτωμός!


Η Μάντσεστερ Γιουνάτεντ πιστεύω πως θα περάσει μια περίοδο κρίσης. Είναι λογικό μιας και τα τελευταία χρόνια πρωταγωνιστεί σε πολύ ψηλό επίπεδο και με πολλούς τίτλους.Θα πρέπει να υπάρχει υπομονή απο τους φιλάθλους. Μπορεί να ηταν καλομαθημένοι ολα αυτά τα χρόνια, αλλά τώρα θα πρέπει να δουν την πραγματικότητα ομάδα σίγουρα θέλει ενίσχυση. Τώρα πρέπει να δούμε εαν θα υπάρξει και στήριξη στο νεο προπονητή, μιας και στην ομάδα δεν είχα μάθει σε τέτοιες αλλαγές!

Salvador

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου