Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Αν είσαι Ναπολιτάνος δεν "μασάς"!


Χτες το βράδυ η Νάπολι έπαιζε το τελευταίο της χαρτί για την πρόκριση της στην επόμενη φάση του Champions League.Με δική της νίκη και με πιθανή ήττα ή ισοπαλία της Ντόρτμουντ στο άλλο παιχνίδι οι Ναπολιτάνοι παίρνανε το εισιτήριο για την επόμενη φάση. Το όνειρο πήγε να πραγματοποιηθεί μέχρι που οι Γερμανοί σκόραραν στο τέλος του παιχνιδιού κόντρα στην Μαρσέιγ. Η Νάπολι είχε κάνει το καθήκον της και κέρδισε την Αρσεναλ.Να θυμίσω οτι με ακόμα ενα γκολ η ομάδα του Μπενίτεθ περνούσε στην επόμενη φάση,λόγο διαφοράς τερμάτων με τους Γερμανούς.

Η Νάπολι στάθηκε πολύ καλά στην φετινή της παρουσία στο Champions League.Αποκλείστηκε σε τριπλή ισοβαθμία παρακαλώ. Η ομάδα απο τη Νεάπολη της Ιταλίας, έχει γίνει και πάλι μεγάλη. Για μένα ποτέ δεν μίκρυνε αυτή η ομάδα.Εχει καταφέρει να πρωταγωνιστεί σε Ιταλία και Ευρώπη.Να θυμηθούμε σε ποια κατηγορία αγωνιζόταν πριν κάποια χρόνια. Χάρη στους πιστούς φιλάθλους της, όπου η ομάδα για αυτούς και την πόλη είναι κάτι παραπάνω απο ποδόσφαιρο ομάδα ξαναβρήκε την παλιά της αίγλη. ο Σαν Πάολο εχει γίνει και πάλι μια δύσκολη έδρα για τους μεγάλους της Ιταλίας και οχι μόνο.Η ατμόσφαιρα είναι φανταστική σε κάθε αγώνα και αυτί δίνει ώθηση στους παίκτες, οι οποίοι γνωρίζουν πολύ καλά που έχουν έρθει. Ο Μαραντόνα εχει φροντίσει να αφήσει μεγάλη κληρονομιά πίσω του.Μπορεί η ομάδα να έχασε μεγάλους παίκτες όπως οι Καβάνι και Λαβέτσι,αλλά δείχνει οτι δεν επηρεάζετε απο αυτό.Ετσι ειναι οι μεγάλες ομάδες.


Η άφιξη του Μπενίτεθ,ήταν μια σωστή κίνηση κατεμε. Είναι ενας παρεξηγημένος προπονητής και πιστεύω οτι ο ίδιος έχει βρει την Ιθάκη του στην ομάδα. Ο ιδιος γνωρίζει τι σημαίνει ο σύλλογος για την πόλη, και το έχει αναφέρει και σε δηλώσεις του.Το καλοκαίρι έφτασε στην ομάδα και ο Γκονζάλο Ιγκουαήν.Ενας Αργεντίνος επιθετικός γνωστός σε όλους για τις ικανότητες του. Στην Ρεαλ Μαδρίτης δεν χωρούσε. Στη Νάπολι τον υποδέχτηκαν με δάφνες! Και αυτός φαίνετε να έχει βρει την δική του Ιθάκη στο ομάδα. Την έχει αγαπήσει, και μου κάνει εντύπωση οι πανηγυρισμοί του σε κάθε γκολ.Το χθεσινό του κλάμα μετά τον αποκλεισμό ήταν ενα δείγμα.Ολοι οι παίκτες που φτάνουν στην ομάδα φροντίζουν απο την πρώτη στιγμή να καταλάβουν τι σημαίνει Νάπολι!


Οι τιφόζι των παρτενοπέι, δεν θα σταματήσουν να αγαπούν και να ζούν στους ρυθμούς της ομάδας. Ειπαμε οτι για αυτούς σημαίνει κάτι παραπάνω, που δεν είναι της ώρας για να αναλύσουμε. Το ζεστό χειροκρότημα μετά το τέλος του χτεσινού αγώνα λέει πολλά.Ηταν χειροκρότημα και φωνές χαράς και οχι στεναχώριας  φιλάθλοι στάθηκαν δίπλα στην ομάδα στα δύσκολα.Στις μικρές κατηγορίες το Σαν Παολο έσφυζε απο κόσμο,και δίψα για ποδόσφαιρο.Η Νάπολι έχει έρθει για να μείνει. Εχει έρθει για να γίνει πάλι ο μπελάς των "μεγάλων". Εχει έρθει για να σηκώσει κούπες, και σε όποιον αρέσει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου