Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Οταν ενας σκυλος σωζει ενα μουντιαλ!!



‘’ΕΝΑΣ ΣΚΥΛΟΣ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΑ ΜΟΥΝΤΙΑΛ’’


 ‘’Ο σκύλος θεωρείται ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου’’. Ειδικά με την παρακάτω ιστορία μια γενιά Άγγλων πιστεύω ότι το υποστηρίζουν ακράδαντα.
Ήταν Μάρτιος του 1966 όταν το περίφημο Ζίλ Ριμέ για όσους δεν γνωρίζουν, έτσι ονομαζόταν το τρόπαιο του Μουντιάλ, το οποίο θα διεξαγόταν εκείνη την χρονιά στα γήπεδα της Αγγλίας. Οι Άγγλοι το τοποθέτησαν σε έναν εκθεσιακό χώρο στο Γουέστμινστερ, όπου θα μπορούσε ο καθένας να το δει από κοντά. Ωστόσο κάποιοι ήθελαν να το δουν ακόμα πιο κοντά, κι έτσι… το έκλεψαν παρά τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.
Αυτό ήταν ότι χειρότερο μπορούσε να συμβεί στους Άγγλους ειδικά λίγους μήνες πριν ξεκινήσει η διοργάνωση. Παράλληλα με τις έρευνες για τους δράστες η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της χώρας κρυφά είχε αναθέσει σε έναν γλύπτη να κατασκευάσει ένα αντίγραφο του Ζιλ Ριμέ σε περίπτωση που δεν βρισκόταν το αυθεντικό να δοθεί το αντίγραφο στους νικητές της διοργάνωσης.
Παρ’ όλα αυτά οι Άγγλοι στάθηκαν τυχεροί: Μία εβδομάδα μετά συγκεκριμένα ( 28 Μαρτίου 1966) ένας ναυτεργάτης με το όνομα Ντέιβιντ Κόρμπετ βγήκε από το σπίτι να πάρει ένα τηλέφωνο μαζί με τον σκύλο του, τον Πίλκς.
Ο Πίλκς εντόπισε ένα θαμμένο αντικείμενο κάτω από έναν φράχτη τυλιγμένο με φύλλα εφημερίδας. Ο Κόρμπετ ξετύλιξε τα φύλλα της εφημερίδας και είδε πάνω σε ένα χρυσό γλυπτό τα ονόματα ‘’Βραζιλία, Ουρουγουάη, Γερμανία’’, τότε κατάλαβε ότι είχε βρει το χαμένο Ζιλ Ριμέ.
Στην συνέχεια να πούμε ότι ο Πίκλς έγινε εθνικός ήρωας μέχρι το 1973 που και πέθανε. Ακόμα να υπενθυμίσουμε ότι την χρονιά εκείνη η Αγγλία κατάφερε να κατακτήσει το τρόπαιο στο τελικό με την Δυτική Γερμανία και είναι το μοναδικό στην ιστορία της μέχρι και σήμερα.

ΡΟΜΠΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου