Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

O Μπατι-Γκολ στο hall of fame!!



Είναι γνωστός και ως Μπατι-γκολ!Ο Αργεντινός επιθετικός στα 40 του μπήκε στο Hall of fame του Ιταλικού πρωταθλήματος. Ξεκινώντας και αυτός απο την ποδοσφαιρομάνα γειτονιά του Ροζάριο και την ομάδα της Newell's Old Boys! Μάλιστα πριν αποχωρήσει απο την πατρίδα του, αγωνίστηκε και στις 3 μεγάλες ομάδες του Buenos Aires,Boca και River!

 To 1991 αποφασίζει να ανοίξει τα φτερά του για την Ευρώπη και την πόλη της Φλωρεντίας. Ο τότε πρόεδρος της Φιορεντίνα, εντυπωσιάστηκε απο την απόδοση του Μπάτι με την εθν.Αργεντινής στο Κόπα Αμέρικα. Η Φιορεντίνα τον περίμενε με ανοιχτές αγκάλες και περίμεναν πολλά γκολ απο τα πόδια του Μπάτι.Ο ίδιος τους αντάμειψε με το παραπάνω. Ο Μπατιστούτα ακολούθησε την Φιορεντίνα και στην 2η κατηγορία και την βοήθησε να ανέβει και πάλι στην 1η μετά απο ενα χρόνο. Ο Αργεντίνος επιθετικός είχε μπει στην καρδιά των τιφόζι των Βιόλα!Μπορεί με την Φιορεντίνα  κατάφερε να πάρει ενα κύπελλο και ενα σουπερ καπ Ιταλίας!Σε 269 εμφανίσεις (1991-200) σκόραρε 168 γκολ.Το 2000 αποφασίζει να μετακομίσει στην Ρώμη και στην ομάδα της Ρομα. Βοήθησε τους Ρωμαίους να κατακτήσουν το πρωτάθλημα Ιταλίας και το Σουπερ Καπ (2000/01).Με την φανέλα των Τζιαλορόσι είχε 63 εμφανίσεις με 30 γκολ.Η περιπέτεια του στην Ιταλία φτάνει στο τέλος.Λίγο πριν πηγαίνει δανεικός απο την Ρόμα στην Ιντερ έχοντας 12 συμμετοχές με 2 γκολ.Αυτός είναι ο μεγάλος Μπατιστούτα. 

Λατρεμένος για την γενιά φιλάθλων του 90'.Στην συνολική του καριέρα έχει 440 εμφανίσεις με 249 γκολ!Η ένταξη του στο Hall of fame του Ιταλικού πρωταθλήματος είναι μια δικαίωση για τον ίδιο και τις προσπάθειες του!!Γεια σου μεγάλε Μπατι-Μπατι-Μπατι-Μπατι-ΓΚΟΟΟΛΛΛ!!!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου