Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Με βλέψεις για Ευρώπη η Everton !!!


Η Everton μετά και τη 16η αγωνιστική της premiere league βρίσκεται δίκαια στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Είναι η ομάδα που έχει μόνο 1 ήττα στο πρωτάθλημα καθώς από τις 4 ομάδες που βρίσκονται από πάνω της με τις δύο έχει έρθει ισόπαλη (Arsenal 1-1 , Liverpool 3-3) με την 1 έχει κερδίσει (Chelsea 1-0) ενώ με την άλλη έχει κάνει την μοναδική της ήττα (Manchester City 3-1). Μάλιστα στην εμβόλιμη αγωνιστική στις 4 του Δεκέμβρη έκανε την 1η της νίκη μέσα στο Old Trafford μετά από 21 χρόνια.



Ο προπονητής της Everton, Roberto Martinez μετά την περσινή του επιτυχία της κατάκτησης του FA cup με την Wigan είπε να κάνει το μεγάλο βήμα στην καριέρα του πηγαίνοντας στην Everton και έχει καταφέρει να αποκτήσει την συμπάθεια των παικτών και των φιλάθλων της ομάδας της Everton. Αποτελεί μεγάλο αρχιτέκτονα έχοντας καταφέρει με τις μεταγραφές της τελευταίας στιγμής κυριολεκτικά να έχει κάνει την Everton έναν υπολογίσιμο και πολύ ανταγωνιστικό σύλλογο που θα είναι άδικο αν δεν βγει Ευρώπη. 

Με την άμυνα της να αποτελεί την πρώτη καλύτερη του πρωταθλήματος έχοντας δεχτεί μόλις 15 γκολ καταλαβαίνει κανείς το μυστικό της επιτυχίας αυτής της ομάδας ότι είναι η άμυνα. Η αμυντική της λειτουργία να αρχίζει και να τελειώνει από τον αρχηγό της Phil Jagelka και να συμπληρώνουν την τετράδα οι Distin, Coleman και Baines αποτελεί μεγάλο πονοκέφαλο για τους αντίπαλους επιθετικούς αυτή η αποτελεσματική άμυνα. Ειδικά όταν έχεις κάτω από τα goalpost έναν αξιόπιστο τερματοφύλακα όπως ο Tim Howard.


Επιπλέον έχει ένα πολύ αξιόπιστο κέντρο που απαρτίζεται από τους Osman ή Oviedo , McCarthy, Pienaar, Barkley που κλείνουν χώρους και μπορούν με καλή κυκλοφορία της μπάλας να κερδίζουν τις μάχες στο κέντρο. 

Τέλος στην επίθεση της έχει του Mirallas και Lukaku, ο τελευταίος δόθηκε δανεικός από την Chelsea την τελευταία μέρα των μεταγραφών άραγε τι σκεφτόταν ο Mourinho όταν τον παραχωρούσε μάλιστα τώρα ειδικά που βλέπει την παραγωγικότητα του έχοντας σκοράρει 8 γκολ. Επίσης μην ξεχνάμε και τον δανεικό από τους πιτσιρικάδες της Barcelona Deulofeu που με τέτοια πορεία που διαγράφει τη φετινή σεζόν αναμένεται να επιστρέφει στους μπλαουγκράνα για να προσφέρει τις υπηρεσίες του. 


showman

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου