Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

ΑΚΟΜΑ ΨΑΧΝΕΤΑΙ.....


Στην χθεσινή αγωνιστική είχαμε μια ήττα σοκ της Τσέλσι που ταρακούνησε σίγουρα προπονητή παίχτες αλλά και οπαδούς. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν από το καλοκαίρι του 2004 που τότε ο Ζοσέ Μουρίνιο ερχόταν ως το πιο ‘’hot’’ όνομα για προπονητή εκείνη την περίοδο. Αμέσως με το που ήρθε μέσα σε δύο χρόνια κατάφερε να πάρει 2 πρωταθλήματα Αγγλίας 2 league cup αλλά και 1 FA cup. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι είχε καταφέρει να φτιάξει μια ομάδα που έπαιζε ελκυστικό ποδόσφαιρο άλλα και μια φουρνιά παιχτών οι οποίοι έγιναν οι ηγέτες αυτής της ομάδα π.χ. Lampard, Terry, Drogba που κατάφεραν να πάρουν και το τρόπαιο του Champions League που δεν κατάφερε να πάρει ο Μουρίνιο με την Τσέλσι και ήταν και ο βασικός λόγος που έφυγε τη σεζόν 2007-2008.

Τα πράγματα άλλαξαν τα τελευταία δύο χρόνια με την Τσέλσι να κατακτά τίτλους στην Ευρώπη αλλά στην Αγγλία μέτρια πράγματα έτσι οι οπαδοί να γκρινιάζουν και να ζητάνε πίσω τον αγαπημένο τους ‘’ΜΟΥ’’. Ο πρόεδρος της ομάδας τους έκανε το χατίρι και των έφερε πίσω δίνοντάς του και ένα πολύ καλό ‘’μεροκάματο’’….
Όταν είδα την Τσέλσι στο Super Cup Ευρώπης είδα μία ομάδα να βγάζει πάθος στο γήπεδο και να παίζει στα ίσια μια Mπάγιερν που κατά την γνώμη να είναι αυτή την στιγμή και η καλύτερη ομάδα στο κόσμο. Με τον καιρό αυτό άλλαξε και έβλεπα μια Τσέλσι ενώ να έχει υλικό και παίχτες να μην μπορεί να παίξει καλό ποδόσφαιρο αρκετά προβλέψιμη με κάποιες αναλαμπές μέσα στην διάρκεια του παιχνιδιού.
Αυτό όμως δεν φτάνει για να ξαναγίνει πρωταθλήτρια Αγγλίας η Τσέλσι. Βασικό για μένα ότι δεν υπάρχει ένα φυσικός ηγέτης μέσα στην ομάδα ο Lampard μεγάλωσε πια δεν είναι στην κατάσταση που βρισκόταν πριν 7-8 χρόνια που θα μπορούσε να πάρει την ομάδα πάνω του, υπάρχουν ταλαντούχοι και νέοι παίχτες αλλά ακόμα τα παιδιά δεν έγιναν άντρες για να πάρουν στις πλάτες τους την ομάδα την δύσκολη στιγμή π.χ. Hazard, Oscar. Ίσως ο μόνος που θα μπορούσε να πάρει αυτόν τον τίτλο τα τελευταία δυο χρόνια είναι ο Μata αλλά για προπονητικούς λόγους ο Μουρίνιο δεν τον εμπιστεύεται 100%. Άλλο στοιχείο και πολύ σημαντικό είναι η άμυνα για την στατιστική και μόνο η Τσέλσι στα τελευταία 10 ματς δεν έχει δεχθεί μόνο σε 1 γκολ από κει καταλαβαίνουμε ότι κάτι δεν πάει καλά όταν κατ΄εξοχίν ο Μουρίνιο δίνει μεγάλη σημασία στο αμυντικό κομμάτι και φάνηκε σε όλες τις ομάδες που έχει περάσει.
Η Τσέλσι λοιπόν ψάχνεται ακόμα να βρει το καλό της πρόσωπο ελπίζω να το βρει και στο τέλος οι οπαδοί της να πανηγυρίζουν τιτλούς !!! Πάνω από όλα πίστη και υπομονή στην ομάδα και στον προπονητή


ΡΟΜΠΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου